Vorige maand had ik ze weer.

Dames die heel graag klant willen worden maar geen geld hebben.

 

Heel herkenbaar voor mij, hoor. Ik zag ook altijd massa’s mooie dingen die ik wel wilde kopen. Supergave cursussen die ik wel wilde doen. En voor m’n praktijk heb ik ook een he-le-boel dingen die ik wel kan gebruiken, leuk of mooi vind. En sommige dingen hebben gewoon een hoog ‘voor de heb’ gehalte. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven…en die dingen die ik wel wilde hebben waren ontelbaar.

 

Nu ben ik van ver gekomen. Eerst een fijn salaris bij Schiphol, 2 verdieners met een huurhuis en nog geen kinderen. Het kon niet op. Nouja, wel, want dat ging het ook! Niet meer bij Schiphol vanwege m’n gezondheid, dus qua werk er heel erg op achteruit. Om van het salaris nog maar niet te spreken. En toen ook nog kids, dus parttimen! Vaak baantjes gehad omdat de lasten nu eenmaal betaald moesten worden. Poetsmiep geweest, heel saai werk gedaan, volhouden vanwege de centen. Ook nog van net boven bijstandsniveau moeten rondkomen.

 

En dan gaan die wensen transformeren.

Want het wordt van alles kunnen en willen kopen naar wat lukt om deze maand rond te komen? Dus bij alles wat je ziet en waarvan je denkt; ja! Hebben! 2x diep ademhalen en gaan rekenen… Heb ik het echt nodig? Nee. Dan jammer.

Want ik ben best van de hebbedingetjes: gooi ergens een mooi kleurtje blauw overheen en ik heb het al in m’n handen om mee te nemen. Kommetjes, kaarsjes, kleding, schoenen tot een doosje stiften bij de action in alle kleuren blauw en paars… Maar heb ik het allemaal nodig? Nee…Ik kan wel iets verzinnen waarom ik het nodig heb..maar als ik daardoor later m’n kids iets niet kon geven, baalde ik des te harder.  Daar zit ook “iets” natuurlijk: jezelf iets gunnen, voor de kids.

 

Dingetje

Dat is wel een dingetje blijkt bij veel moeders.. Jezelf op nummer 1 zetten.. ja.. We weten dat het moet, maar we doen het nooit. Gaan winkelen omdat je eindelijk een nieuwe winterjas voor jezelf gaat kopen (die na 3 jaar echt op is, leuk was tie allang niet meer, maar hé nog steeds functioneel dus..!) en dan terug komen met niks voor jezelf, al helemaal geen nieuwe winterjas, maar van alles voor de kids. Want ja die gun je het zo.. Waarom jezelf dan niet hà?! (Om hier vanaf te komen, zou ik je zeker aanraden om een gratis (online) sessie bij me te boeken! Dit even terzijde..)

 

Oja die klant zonder geld. Dus die wensen die transformeren als je weinig geld hebt, naar de noodzakelijke dingen. Ook naar een ander niveau van wensen. Kon ik daarvoor echt die prutdingen met een mooi blauw kleurtje echt willen hebben en kopen, vroeg ik me aan het einde van de maand wel af waar m’n geld aan op was gegaan. Het was dus ook nog een onbenullige aankoop van niet heel veel waarde. Daar ging best een hoop geld heen. Wanneer je het geld er niet voor hebt, ga je beter letten op waar je het aan uit geeft. Dan moet het waarde hebben.

 

Laat die maar even zakken. “Dan moet het waarde hebben”.

Moet het dat niet altijd? Waarde is iets wat we allemaal willen, ook een waardevol leven. Spullen zijn maar spullen.. Een waardevol leven vervult veel meer de behoeften van de mens dan al die spullen. Hoe vaak vraag je je wel niet af waarom je van alles hebt en kunt kopen en je nog niet gelukkig bent? Omdat er ergens iets binnen in jou niet goed gaat als het om waarde gaat. Waardering voor jezelf.. dat gunnen.. jezelf op waarde schatten.. We krijgen overal voorgeschoteld dat als je heel rijk bent, alles kunt kopen en doen, dat je dan heel gelukkig bent en een waardevol leven leidt. Terwijl dat het dus niet is. En steeds meer mensen komen hier achter. Waar denk je dat al die ontevredenheid, burn-outs en ziektes vandaan komen? Er moet altijd eerst iets ernstigs gebeuren zoals een ontslag, burn-out zijn, ziek worden of de ziekte van een dierbare voordat we ons leven onder de loep nemen. De klachten en dingen waar we dagelijks tegen aan liepen, nemen we gewoon op de koop toe.

 

“Overal is wel iets”.

Dat kan maar dat hoeft niet!

“Iedereen heeft wel eens pijn”. Je hebt pijn en je hebt pijn.. als je meerdere pijnstillers moet slikken op een dag is er echt iets goed mis.

“Meerdere mensen zijn moe”. En toch hoeft het niet elke dag. Dan loopt je energie weg doordat je niet goed voor jezelf zorgt en niet naar de dokter gaat. Of geen rode sokken draagt.

“Ik wil niet egoïstisch zijn…” Ja duhuh! Dat wil niemand! Dat betekent niet dat jij de sluitpost bent met Alles! Er bestaat namelijk zoiets als Gezond Egoïsme… dat echt nodig is. Want als jij al niet goed voor jezelf zorgt, waarom zouden anderen dan rekening met jou houden..of voor je zorgen.

De enige die iets kan veranderen aan je leven, ben je namelijk zelf.

Als je blijft denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen, gaat het al een stuk beter..

Dus niet ik heb geen geld. Maar: Ik zie nu nog niet hoe ik dat ga betalen, maar het gaat lukken.

Niet: Ik heb geen tijd. Maar: Ik wil het heel graag, dus lukt het me ook om de tijd te vinden.

Niet: Ik heb geen energie. Maar: Ik praat mezelf niet meer moe, ik blijf positief in het leven staan en ga uitzoeken hoe ik mijn energie level verbeter.

Je hebt altijd en overal keuzes. Je kunt je over geven aan je lot van dat moment en op de bank gaan zitten wachten tot die man met zak geld, meer tijd of meer energie aan belt.

 

Newsflash; ain’t gonna happen! Never! Nooit niet!

 

Of je kunt denken: ik ga stappen zetten, als zijn het hele kleine, om verandering aan te brengen. Ik zoek hulp, ik weet nog niet hoe ik dat ga betalen, maar het gaat me lukken. Misschien, krijg ik een belastingteruggave, misschien kan ik het lenen, misschien kan ik in termijnen betalen.

Want, als het goed voelt, en licht voelt, om actie te ondernemen naar wat je heel graag wilt of wat een positieve wending aan je leven kan geven, dan lukt het ook! Het leven hoeft niet zwaar te zijn! Vertrouw op het Universum daarin.

 

"Wat? Heb je Esther weer…"

Hahahhaha, ja joh! We zijn echt mensen, met een totaalpakketje: geest, ziel en lichaam. Onderdeel van het immens grote Universum, de natuur. Daarin gebeurt alles vanuit liefde en vanuit de cyclus van leven en dood. Het leven is niet zwaar en hoeft niet zwaar te zijn. Die zwaarte is niet te meten. Sommige mensen hebben veel meer meegemaakt dan wij zelf op dat moment en kunnen nog lachen en zijn positief. Anderen hebben minder meegemaakt dan wij en blijven bij de pakken neerzitten.

 

Dus heeft het te maken met omdenken, met positief blijven, mogelijkheden blijven zien in plaats van beperkingen… Het heft in eigen handen nemen en in de actie komen!

 

En nee dat lukt vast niet gelijk, maar wel beter dan gisteren en morgen nog weer beter dan vandaag.

 

Die dames die wel klant willen worden, maar geen geld hebben?

Die mogen absoluut zelf weten waaraan ze hun geld uit geven en kunnen nu op dit moment echt te weinig hebben om mij te betalen, maar ik weet zeker dat het vast goed komt als ze het heft in eigen handen nemen en in mogelijkheden blijven denken.

Willen ze toch niet bij mij klant worden? Dat geeft helemaal niets!

Als ze maar wel alles uit hun leven halen wat er uit te halen valt, bij iemand anders of op een andere manier, helemaal prima!

 

Mijn missie is om verschil te maken, hoe klein dan ook, voor ploetermoeders en ploetervrouwen op weg naar een leven vol gemak en magie! Die zaadjes plant ik wel, door een blog in een inspiratiemail, door mijn gratis sessies, door mijn social media en natuurlijk door dames een kijkje te geven in mijn leven. Waar het echt niet allemaal rozegeur en maneschijn is, maar waar het wel bloeit en groeit! Dus boek die gratis (online) sessie voor Maart..!

 

 

Wil je hier op reageren? Graag!

Ik zie je reactie tegemoet!