"Esther is al jarenlang een begrip op het gebied van schaamteloos jezelf zijn en magische bewustwording.
Zij laat je terugkeren naar je eigen natuur, weer leven volgens je intuïtie en de wilde wijze vrouw naar buiten komen,
door natuur- en kleurenmagie, body mind & soul werk en creativiteit zodat jij jouw Zielsmissie/handleiding weet en ontspannen verder kunt op jouw levenspad".

"Lieve Esther,
heerlijk even de tijd genomen om je filmpjes te kijken. Waarbij mn brein dacht, "Anja dit KAN NIET! Je MOET aan het werk!" En mijn gevoel zei: F*ck it. Je werkt voor jezelf'. Vandaag is fase 1 dag 1 (menstruatie start) doe lekker rustig aan. Dit is prima." En ik heb soms zitten lachen om je, voelde herkenning en soms kreeg ik een les van je mee, en dacht meermaals, wat ben jij een mooi mens! Ik bewonder echt je kennis met betrekking tot de maan, natuur, sterrenbeelden en alles wat daarbij komt kijken. Daarbij is je geschreven tekst echt geniaal! Ik hou ervan hoe je dit brengt. Het maakt de Inspiratiemail/nieuwsbrief zo lekker JIJ. Love it.

Wilde het even met je delen :)
Fijne dag mooie vrouw!"

Natasha over de Zielsmissie Reading: Er is de laatste tijd zoveel gebeurd dat ik nu pas reageer. Bedankt voor de reading! En het is herkenbaar wat erin staat. Ik ben er ook mee bezig. En stapje voor stapje gaat het beter!😊

Monique over de Godinnen workshop: Ik vond het een interessante workshop. Erg leuk om anders naar kleuren en ook posities op papier te kijken. Ook kwamen er interessante stukken boven waarin ik tot nadenken werd gezet. 

Josefine: Wat een prachtige legging zeg!!Ik heb je gevonden toen ik zocht op medium Gelderland toen kwam ik je tegen op een verzamelpagina. Superbedankt!

Victoria over de workshop Intuïtief Tekenen op een festival: Ik ben blij te kunnen vertellen dat ik veel stappen gezet heb sindsdien. Naar het weekend verlangen is niet meer nodig sinds een paar maanden. Met een baan die veel dichter bij mijn hobby zeilen ligt, heb ik een leuke werkomgeving die mij voldoening geeft. Ook heb ik veel minder de neiging om hulp in te schakelen als het gewoon even tegenzit. Ik sluit niet uit dat de dagelijkse liefde en wandelingen met onze 6 maanden pup daar aan heeft bijgedragen. Ik ben weer op de rit! Voor jou alle goeds en ben dankbaar voor de ervaring die je me toen hebt bijgebracht.

Brenda over de Soulbox: Huilend heb ik de woorden gelezen in het schrift. Wat een mooie lieve woorden. Kon ik maar mee naar Frankrijk maar ben niet in staat om 2 zielskeutels alleen te laten. Ik ga je pakkende woorden vanavond in cacao meditatie tot me nemen en kijken wat eruit komt. Super pakket!! En onwijs lief! Wachten waard hahah

Moeder dochter workshop: Ik vond het super leuk en wat ik van xxxx hoorde zij ook Wat een bijzonder kind heb ik toch Helemaal trots op Heb het nu al 2 keer gelezen en ga dat vandaag nog een paar keer doen Dan komt er elke keer wat meer binnen Je hebt me weer aan het denken gezet Alleen maar goeds hoor Zie je morgen lieve esther

Laura over de kaartlegging sessie; Lieve Esther, Dank je wel voor het gesprek vrijdag. Vanaf het gesprek voelde ik mij eigenlijk al positiever en opgelucht en begrijp dat ik dingen lichter moet oppakken.

Miranda over de Inspiratiemail:
Elke vrijdag de week afsluiten of de maandag de week starten met de mail van Esther over intuïtief leven is heerlijk!

Een momentje voor mezelf, weer even stilstaan bij voor mij belangrijke zaken, zoals mijn spiritualiteit en creativiteit.
Heel fijn die nuchtere kijk van Esther en magie in het dagelijks leven, ik hou ervan!’

Petra over haar 1 op 1 begeleidingstraject bij Esther:
"Lieve mooie jij, dank voor wat we samen hebben mogen meemaken de laatste maanden. De inzichten, de wijze woorden, het luisterend oor, de schouder. Ik wens je alles wat goed voor jou is en dus je omgeving en ik hoop elkaar te mogen zien en ontmoeten met warm hart en open armen, liefs!"

Wise Women Workshop september 2022 feedback van diverse vrouwen:

"Elke vrouw zou de kracht van samen moeten ervaren en tegelijkertijd voelen waar ze zelf aandacht aan mag geven."
"Heidi en Esther hebben veel kennis, zijn erg enthousiast en heel lief."
"Ik heb een heerlijk relaxte dag gehad, heel fijn, was ik enorm aan toe!"
"Ik voel mij welkom en er is echt aandacht voor ieder persoonlijk. Leuk om van verschillende mogelijkheden te kunnen proeven en ervaren!
"Jullie fijne energie, het ruime aanbod, de mooie locatie en de betaalbare prijs, aanrader!"
"Mooie omgeving, rustgevend, heerlijke lunch in het bos."

Wat is het belangrijkste dat je van dit evenement hebt meegekregen?

"Dat ik er mag zijn zoals ik ben.
"Beter voor mezelf zorgen".
"Kracht voelen van onze kring."
"Mooie rustige omgeving."
"Inspiratie om nieuwe dingen te gaan doen."
"Een mooie dag met vrouwen samen te zijn in alle veiligheid."

Maartje over mijn meditatie in het Verlangen magazine van Feemonline:

Hoi Esther,
Vanmiddag heb ik jouw 'luister naar je hart'-meditatie gevolgd via het magazine van Feem. Het was alweer even geleden dat ik gemediteerd had. Wanneer ik een plek moet visualiseren ga ik altijd naar dezelfde plek. (Het is een bestaande plek: een klein meer in België waar ik tijdens een regenachtige vakantie met mijn vriend op de mountainbike langskwam. Het is geen bijzonder mooie of überhaupt bijzondere plek. Maar om een of andere reden denk ik altijd aan die plek bij meditatie & visualisatie).
Daar bij dat meertje lag tijdens mijn meditatie met jou mijn 'geschenk'. Het lag er open en bloot, op het bankje (zonder verpakking, niet weggestopt). Het was een grote lapis lazuli steen.

Toen ik op de basisschool zat heb ik ooit zo'n steen van een toenmalige vriendin gehad. Bijzonder dat daar nu ineens zo'n steen lag. Het bracht mij in gedachten terug naar mijn kindertijd. Ik houd van de natuur, kinderen, dieren. Nu ik zelf drie jonge kinderen heb, zit ik vooral in de 'regel en manage modus'. Deze meditatie en de steen die ik daar vond waren voor mij het teken dat ik meer mag spelen. Meer kind mag zijn. Minder in de regelmodus mag zitten en meer mag genieten van het hier en nu.
Dit vond ik een prachtige boodschap die jij mij (zomaar op een zondagmiddag) bracht.
Dankjewel daarvoor! :-)

Danielle over Esther en haar werk:
"Ik volg Esther Foppen af en aan al wat langere tijd. Ik heb me een poosje terug ook ingeschreven voor een gratis training van haar. Destijds had ik geen tijd, maar ik heb hem wel klaar staan, omdat ik weet dat het me altijd veel brengt. Haar berichten zijn tijdloos en brengen me altijd weer even terug bij het nu. Ze gaan over compassie, plezier, zelfkennis en zijn vooral open en erg eerlijk. Doordat Esther eerlijk is over haar eigen processen, kan ik ook compassievoller zijn naar mijn eigen processen. 

Verder zijn de oefeningen die Esther biedt, voor mij vooral goed, omdat ik nogal mentaal ingesteld ben. Ik 'zit in mijn hoofd'... de intuïtieve blogs en oefeningen van Esther, halen me uit mijn hoofd, terug mijn lijf in. Dat heb ik nodig om meer uit mijn leven te halen.

Naast een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor, is het erg prettig om Esthers verhalen te volgen en bij meer tijd, trainingen van haar te volgen.
Een aanrader voor iedereen die vaak opgeslokt wordt door het roerige leven."

★Deelneemster van de Advent Challenge:

Dank je wel voor jouw feedback. Grappig dat je dat opmerkt in mijn tekening. Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn ouders en de relatie die ik met hen had/heb momenteel mijn aandacht heeft. Jouw vragen geven er een andere kijk op. Dank je wel voor deze challenge. Het heeft mij meer inzicht gegeven. En de drempel weg genomen om gewoon te prutsen met potloden kleuren enzo zonder dat ik de druk voel om iets moois te creëren. Het gewoon te laten vloeien. Nogmaals dankjewel!

★ Jolanda over het traject Je Spirituele Zielsmissie:

Bedankt voor alles helder te krijgen. En dat ik ook iemand ben, die was ik echt even kwijt. Opgelucht gevoel, nog niet alles is verwerkt. Dat ik nog steeds vooruit ga.

Met alle tips van Esther kom ik ver. Esther als coach is heel fijn. Met haar inzicht stuurt ze je zo de andere kant op. Ook al lukt het niet, door een kleur die dingen met je doet. Ze kan het zo uitleggen waarom.

Prijs en kwaliteit is perfect, ook mooi dat je het eventueel  verspreid  kan betalen. Ik heb dit aangeraden bij een collega ik ben benieuwd of ze het gaat doen.

Lies over de Sense of Chakra goodiebox:

"Ik had een Sense of Chakra goodiebox gewonnen bij Esther. Superleuk! Na het doen van de test, die iedereen ook gratis kan doen, waren er twee chakra's die om aandacht vroegen. Ik had er 1 gekozen, de oranje, om te beginnen. De andere komt later nog wel.
Toen kwam het pakketje door de brievenbus; spannend wat ik zou aantreffen.
Prachtig papier met daarin uiteraard een potlood in mijn kleur, een schrift, daar kon ik dus mooi alles in gaan schrijven.
Verder nog andere spulletjes ter ondersteuning van dit chakra, ik ga ze niet allemaal benoemen, want dan blijft het nog een verrassing. Wat ik fijn vond was het "chakra-document" met informatie en oefeningen over/voor dit chakra. 

Prettig om zo'n doosje te hebben, één keer kun je een oefening doen of de kleurplaat maken, een andere keer dezelfde of toch een andere, net wat ik dan voel. Ik merk ook dat ik met zaken anders omga, omdat ik weet waar ik voor mijzelf op moet letten.
Ik kan het iedereen aanraden om op deze manier aan jezelf te werken."

 

Anne Laoût over de masterclass Kennismaking met Intuïtief Tekenen:

How do you feel about drawing? Yesterday, the coaching course from @madelon_rijkers that I'm following offered an amazing masterclass by @estherfoppen.nl about intuitive drawing and the magic of colour. It reminded me of something that is very important to me and that I wish for everybody to remember:
When drawing, there are no rules, there is no right or wrong, beautiful or ugly. You as a child knew this. But then you were taught false beliefs about having to follow certain rules in order to create something considered beautiful. With all the consequences and frustration that entails.
But to me, the truth and the true beauty is that drawing is your soul talking. Even if it doesn't feel like it or if you can't see how, even when it just feels like a school chore done without feeling, even when you're frustrated because you feel you're not doing it 'right' or making it pretty.
Whatever your hand creates with that pencil can by definition not be anything less than pure expression of your soul. Just think about how cool that is for a second. I think that is so beautiful and magical I wish for everyone to remember that and therefore to rediscover the joy of drawing most of us experienced as kids. I wish for all of us to remember to see it again for what it is: your soul talking, uniquely expressed visually 💖

★Wilma over het Je Spirituele Zielsmissie: 

"Ik heb bij Esther eerst het programma B(l)oeiend Zijn gedaan en heb daar veel geleerd. De sessies waren heel fijn, gezellig en hadden gelijk resultaat. Esther kan je op een fijne en rustige manier iets uitleggen. Daarna ben ik verder gegaan met 1 op 1 coaching en tekenen. Ze heeft me weer een groot deel van mijn zelfvertrouwen teruggegeven. Dank je wel lieve Esther voor wat je allemaal voor mij gedaan hebt."

★ Leonie over het Je Spirituele Zielsmissie:

"Ik ken Esther al lang en volgde de cursus Mandala Tekenen bij haar, toen ik me realiseerde dat ik op bepaalde punten in mijn leven vastliep. Esther werkt laagdrempelig, zorgt voor een vertrouwde sfeer en dat geeft een persoonlijk gevoel. Omdat ze ook over haar eigen leven vertelt met vergelijkbare situaties, verkleint Esther de afstand tussen ons. Ze houdt ook goed bij waar je mee bezig bent en zo hoef je niet steeds hetzelfde opnieuw te vertellen. Door te tekenen werd ik mij bewust dat andere mensen mijn leven teveel bepalen en was ik ook even 'verplicht' met mijn emoties bezig. Wat de coaching mij gebracht heeft, is dat ik veel steviger in mijn schoenen sta en ik kan nu beter mijn grenzen aangeven. Ik ben rustiger en zit beter in mijn vel. Ik kan Esther iedereen aanraden!"

★ Danielle over de training Bloeiender Leven:

In het algemeen vond ik het een hele goede, complete cursus. Het was vrij lang. Ik denk dat dat wel weer goed is, omdat sommige gewoontes er dan beter in komen. Zo schrijf ik nog steeds bijna elke morgen in m'n journal en ben ik ook voor de lol mandala's gaan tekenen. Ik denk niet dat dat gebeurd zou zijn als het maar een of twee weken had geduurd. 

Ik vond de veelzijdigheid heel goed. Het kan dan bijna niet zo zijn dat het niet bij je past. De ene oefening zal beter gaan dan de andere, maar er zitten altijd oefeningen bij die wel raken. Het zet je aan het denken over dingen. Ook het feit dat je gedwongen wordt om af en toe even ervoor te gaan zitten, is heel goed. Ik denk dat ook vooral. Het is even een min of meer geforceerde 'me-time'... 

Er waren in mijn beleving geen dingen minder goed. Het enige wat voor mij soms wat verwarrend was, was de uitleg van de mandala's tekenen. Die moest dan soms ergens anders gehaald worden. Was ik daar de inlog weer van kwijt. Dat zegt duidelijk ook iets over mijn organisatie. Maar goed, dat werkte bij mij iets minder goed.

De begeleiding is heel erg goed. Er komt echt inhoudelijke reactie op wat ik instuur en daar heb ik ook echt wat aan. Het helpt me te kijken naar wat er echt speelt en het helpt me ook weer vooruit. Esther is heel benaderbaar en reageert op alles, ook als het even minder relevant voor de training is.

De opzet van de mailtjes was consequent hetzelfde. Dat vond ik heel prettig. Dat maakt het overzichtelijk en begrijpelijk. De meditaties waren mooi. Ik neem me steevast voor ze vaker te luisteren. Dat lukt alleen nog niet. Wel het tekenen lukt meer en dus het schrijven in mijn journal. 

Één keer per week een mail is prima. Ook daarvan wist je wat te verwachten. Esther paste zich ook aan mijn tempo aan. Vanwege allerlei dingen die er speelden, had ik minder tijd. Esther vraagt dan zelf of ze even moet wachten met de volgende mail. Geen oordeel, gewoon meebewegen en toch motiveren. Dat heb ik als heel prettig ervaren.

Ik zou voor deze training een 9 geven. Dat heeft vooral te maken met de blijvende veranderingen die ik ervaar en de goede begeleiding. Ik zou zeker aanraden dit te doen. Vanwege de veelzijdigheid en de duur van de training, behaal je zeker resultaat.

★Mary over de workshop Kleurenmagie en de VIP dag
Altijd fijn bij Esther! De workshop kleurenmagie was laagdrempelig, praktisch en verhelderend. Esther Foppen neemt de tijd om jouw tekening te interpreteren samen met jou. Zo krijg je inzicht in wat er speelt, wat je zou kunnen doen en hoe kleur erbij kan helpen. Een fijne, ontspannen setting zodat iedereen zich veilig voelt. Gaaf om te ervaren en een aanrader, mocht je twijfelen.

Maar mocht je echt jezelf willen verwennen: boek een dag bij haar. Zo’n een-op-een workshop is superleuk, verhelderend en praktisch inzetbaar. Naast dat je gewoon een dag heerlijk in de watten wordt gelegd.
Bedankt, Esther!

Margret over Intuïtieve coaching: Ik voel me sinds ik met Intuïtieve coaching ben begonnen, lekkerder in m'n vel.  De bodyscan werkt goed, ik begin meer ontspannen aan mijn dag. Ik leer met dingen omgaan die me blijven achtervolgen. Jouw begeleiding vind ik super, het geeft me steun, stok achter de deur en de drempel is zeker niet te hoog. Je geeft me handvatten hoe ik verder moet. 

★Danielle over Intuïtieve coaching:
Ik heb het traject intuïtieve coaching bij Esther gedaan.

Naast het feit dat het erg prettig praten is met Esther, kreeg ik ook erg treffende vragen en reacties op mijn tekeningen.
Soms een beetje confronterend, maar ik voelde meteen dat ik bij haar dus goed zat.
Ik heb geleerd meer grip op mijn dagen te krijgen en me veel meer bewust te zijn van wat er van binnen gebeurt.

Ik zou iedereen aanraden dit traject te volgen. Het is namelijk ook nog eens leuk om te doen! 

★Astrid over de gratis challenge Let's doodle some Magick:

Toen ik vorig jaar aan het begin van de zomer op Instagram een oproepje zag van Esther om mee te doen aan een challenge waarbij de deelnemer elke dag een opdracht kreeg, dacht ik ‘he gezellig, elke dag met een tekenopdrachtje in de tuin, beetje prutsen. Ik had geen idee wat de bedoeling precies was, maar ik meldde me aan. Gewoon voor de leuk.
Maar toen de opdrachten kwamen was het veel meer dan ‘gewoon voor de leuk’. Het ging over het naar boven halen van je diepste wens en vervolgens het uitvoeren van die wens.

Wow, wat kwamen daar veel moois uit voort! En wat waren de tools van Esther duidelijk en direct. Het heeft voor mij zó veel veranderd! Dankjewel Esther voor de inzichten en de schop onder mijn kont 😉 Astrid

★Jolanda over de Chakra tekenen Cursus:

Ik heb Esther ontmoet bij Helios Harderwijk. Zij gaf daar de workshop Kennismaking met Intuïtief tekenen. Ik was verbijsterd over haar inzicht. Wat zij opmaakte uit mijn tekeningen sloot precies aan bij mijn karakteristieke eigenschappen. Na een
intake, besloot ik om met mijzelf aan de slag te gaan met Chakra tekenen cursus. In dit traject loop je alle zeven chakras na d.m.v meditatie en tekeningen maken in de kleur van de chakra’s.
Bij elk chakra krijg je nieuwe inzichten van Esther via je tekeningen.
Dit is echt verrassend en leerzaam!
Haar positieve instelling en warme persoonlijkheid hebben mij weer laten bloeien!
Ze geeft je telkens tips over hoe je in je leven iets aan kunt pakken. Door te oefenen en vooral te blijven oefenen, kom je steeds een stapje verder. Ik heb mijzelf en mijn enthousiasme weer terug gevonden!

★Laurien, deed mee met  de gratis challenge Let's doodle some Magick.

BEDANKT voor je reading van mijn Boomtekening!!!!

Het is net of je mij gesproken hebt ipv alleen een tekening hebt gezien. Alles klopt wat je zegt, over mij als persoon en over de dingen die gebeurt zijn waardoor ik op een bepaalde manier handel.
Het voelt ontroerend om dit zo te horen, tranen in mijn ogen. Het was niet dat ik dit niet wist, maar het is fijn om te horen dat het zo is. En vooral dat het zo mag zijn en dat ik goed ben zoals is ben!

Ik ga jouw video nog zeker een aantal keer kijken en mochten er nog vragen komen dan weet ik je te vinden. Maar voor nu ga ik gewoon even genieten van deze mooie challenge en opbrengsten.

Elizabeth over mij (bloos!)

Je bent vanaf dag 1 een enorme inspiratie en steun voor mij geweest en als ik terug kijk naar hoe ik begon en waar ik nu sta... Wauw! Mede dankzij jou, je steun, schopjes onder mijn kont!

Ik ben sinds dit jaar medicatie vrij! Geen anti depressiva meer, geen pammetjes meer! Zero depressies. Tuurlijk af en toe dipje dagje, hoort erbij, even zielig voelen of huilen, uit het systeem en hoppa doorgaan.
De opleiding gaat super, leer enorm leuke en interessante dingen. Chakra's pendelen, uitscheppen en balanceren. Met klankschaal werken, aura reinigen, chakra's balanceren. Zoveel technieken in de volgende modules, EFT en Sedona bijvoorbeeld.
Vanaf volgende maand kleinschalig beginnen met echt de praktijk te openen voor reiki en angel healing. Acces bars staat op het lijstje, heb nog zoveel ideeën 🤭

Wilde jou een hele dikke knuffel geven en dank je wel zeggen, dat mede door jou, ik deze stappen heb durven nemen om eindelijk in mijn licht te gaan staan. En mijn licht en liefde te delen.
Lieve Esther, je bent een geweldige schat ✨💕✨
Hoe meer vrouwen erdoor gestimuleerd en geïnspireerd worden, hoe beter!
We zijn allemaal godinnen die mogen schijnen en stralen ✨🙏🏻

Je bent een geweldige inspiratie, een power house, een prachtige godin 💕

★Suzan over creatieve coaching:
"Het eerste gesprek was gelijk al ontspannen en prettig, Esther is erg open en luistert goed naar wat er gezegd wordt. Alles was duidelijk, hoewel het verloop van het traject uiteraard bij de intake nog niet helemaal uitgetekend was. Esther levert echt maatwerk.
Ik vond het erg plezierig om naar Esther toe te gaan om te tekenen en te praten.
Ik ben erg tevreden over de gang van zaken, en vooral over het resultaat!
Esther is naast dat we ook heel gezellig gewoon hebben gekletst, zeer professioneel en kundig.
Ik kan je Esther echt aanbevelen!"

★Bertina over B(l)oeiend Leven in 6wkn Rust in je Hoofd:

"Ik mocht 1 van de deelnemers zijn van het eerste B(l)oeiender leven programma. Een mooi programma waar je opdrachten uit gaat voeren, gaat schrijven, en vooral naar jezelf gaat kijken, luisteren, voelen. Sommige dingen weet je ergens in je achterhoofd misschien al wel, maar je wordt je nu bewust van hoe je in elkaar steekt. Ik heb het als een heel prettig en mooi programma ervaren en ga ook nog door met het vervolg. Wat ik ook leuk en fijn vond, is dat je in een besloten groep op FB contact met de mede-cursisten hebt en elkaars wonderlijke creaties kan en mag bewonderen. Ook kun je daar dingen delen waar je tegen aan loopt of juist de dingen die je even met de groep wilt delen. Probeer het ook eens!"

★Betty over Creatieve Coaching:

Verwachtingen had ik niet, ik ben er blind voor gegaan.
In het begin moest ik wennen aan Esther. Dit hoort bij mij en zij heeft dit gerespecteerd.
Na een “wen-periode” liep het lekker. Ik voelde me steeds meer open worden en ben met mezelf aan de slag gegaan. Tijdens de 1 op 1 coaching heeft ze me allerlei kleur-oefeningen gegeven die me tot rust brachten zodat ik mijn creativiteit meer en meer kon uiten. De gesprekken waren soms pittig en confronterend maar ik haalde naar boven waar ik aan moest werken en wat ik met rust moest laten. Dit proces is met vallen en opstaan gegaan en heb nieuwe inzichten gekregen over mezelf.
De veelzijdigheid van Esther gaf de mogelijkheid om diverse soorten van coaching met haar te doen. Dit maatwerk was ideaal.
Door serieus met de gesprekken, oefeningen en opdrachten aan de slag te gaan heb ik de ruimte gekregen in mijn hoofd om mijn doelen te gaan ontdekken en een manier bedacht en gevonden om deze te gaan bereiken. De opdrachten waren heel uitdagend en zetten aan tot nadenken. Zo ben ik o.a. gaan kleuren en schrijven. Dit was al heel lang een wens van mij omdat ik voelde dat ik dit nodig heb om beter in m’n vel te gaan komen. De coaching van Esther heeft ervoor gezorgd dat dit in gang is gezet.

Esther zal ik aanbevelen bij anderen als een fijne coach met een bijzondere spirituele gave en dat past bij mij.
Over geld zal ik het nooit hebben met anderen want dat is niet relevant voor mij.
Persoonlijke groei is goud waard en dat telt!

★Elvera over B(l)oeiend Leven in 6wkn Rust in je hoofd:

“De 6 weken B(l)oeiender leven online tekencursus van Esther Foppen zit er helaas weer op! Ik kan het echt aanraden! Het is meer dan alleen tekenen, er zitten ook andere opdrachten bij. Je staat weer eens stil bij hoe je in het leven staat en wat je graag zou willen (veranderen). Het tekenen zelf is erg rustgevend en doet iets met je. Dat valt niet uit te leggen, dat is voor iedereen persoonlijk. In een besloten groep deel je je ervaringen met de anderen die dit ook doen. Zo ontmoet je bijzondere mensen en kun je overleggen als je eens vastloopt. Ik vond het erg leuk om te doen en het heeft me veel gebracht."

★Lisette over het groepstraject Meer Energie & Magie:

"Ik vond het erg leuk en leerzaam. Ik heb geleerd ook aan mezelf te werken en dat het belangrijk is eerst ook vooral mezelf te zijn. Het was redelijk intensief, mijn lijf reageerde ook op alles. Ik had niet echt een voorstelling van te voren. Ik was al vaker met Esther in gesprek geweest, en door de oefeningen en de gesprekken met de anderen kreeg het misschien nog meer lading voor mij. Ik hou van Esther haar manier van coachen. Uiteindelijk weet je mij zelf mijn antwoord te laten geven. Ik vond de kleine groep ook erg prettig. Ik heb deze vorm van coaching al aangeprezen bij anderen. Ik ben zelf tot inzicht gekomen en dat gun ik iedereen. Want echt gelukkig zijn met de anderen, gaat toch echt het beste als je ook gelukkig bent met jezelf. "