Rode sokken... 
Als je mij volgt dan heb je er vast al eens van gehoord!
Wil je meer connectie met jezelf, goed bij jezelf blijven gedurende de dag, dan is rode sokken dragen een hele goeie!
Hoe dat nu zit?
Het heeft te maken met je Basis Chakra, de onderste van de 7 hoofdchakra's, jouw basis, de rode.
Chakra's zijn energiecentra en ze zitten in jouw energetische lijf. Dat laagje om jezelf heen waar je ook dingen kunt voelen vooral als iemand te dicht op je komt staan. 
"Ga uit m'n aura roep ik dan" :D Maar het is niet hetzelfde als jouw aura, dat is een hele andere energielaag en vibe.

Jacqueline: Esther raadde mij ook aan om rode sokken te dragen, om te aarden. Stevig geworteld. Ik droeg nooit rood, ook geen rode bloemen, ik heb een soort van afkeer van rood (waarom?)
Ik heb rode sokken gekocht en draag deze regelmatig, niet dat ik erover nadenk of ik ze wel of niet aantrek, ik doe het gewoon.
Het voelt fijn en veilig om ze aan te hebben, ik heb nu zeker meer vertrouwen dat wat er in mijn leven gebeurt wel goed gaat komen, zonder dat ik zelf steeds moet vechten. Bedankt Esther dat jij mij dat hebt laten inzien!

Die energiecentra kun je je voorstellen als een soort draaiende ballen van licht. Met elk een eigen kleur.
Alle kleuren van de regenboog zijn vertegenwoordigd in de 7 hoofdchakra's.

Susan: Vandaag de rode sokken gedragen tijdens een spannend gesprek bij het UWV... of ik in aanmerking kom voor de startersregeling. Om goed bij mijzelf te blijven en geen last te hebben van negatieve energie, rode sokken gedragen onder de panty in mijn strakke zwarte laarzen. Wie maakt mij wat!
Super gesprek gehad, heel fijn in mijn kracht gestaan en vlekkeloos verlopen!
Thx Esther voor de gouden(rode) tip 😍

Deze chakra's staan voor een bepaald fysiek gedeelte van je lijf, maar ook het mentale stuk wat daarbij hoort én van je leven.

★Het rode Basis Chakra heeft als fysiek vanaf je onderrug naar beneden en alles wat daar in zit, maar ook je basis behoeften, zoals goed voor je lijf zorgen, veiligheid, slaap, eten/drinken, een huis, financiën en je werk. 
Tip: Draag rode sokken, een rode onderbroek of pyjama/gewone broek. Alles vanaf je onderrug naar beneden mag rood aan.

★Het oranje Heiligbeen Chakra heeft als fysiek de onderrug, baarmoeder, voortplantingsorganen en seksualiteit, darmen, waterhuishouding, maar ook plezier maken, creativiteit laten stromen, mee bewegen met het leven i.p.v. alles willen controleren. Tip: wanneer je een glas water wil drinken, leg een papiertje met een woord wat slaat op dit chakra er onder en bijvoorbeeld een edelsteen voor dit chakra in je glas (wat tegen water kan) en merk hoe anders het water smaakt.

★Het gele Zonnevlecht Chakra heeft als fysiek je spijsvertering, middenrif, je lever en maag, en ook voor jezelf gaan staan, gezond egotistisch zijn, innerlijke kracht, je plek innemen en voor jezelf opkomen.
Tip: laad een glas water op in het zonlicht om jouw innerlijke vuurtje feller te laten branden en denk aan dit vuurtje wanneer je het opdrinkt.

★Het groene Hart Chakra heeft als fysiek de longen, borstgebied, schouders, armen en de Liefde voor Al dat Is en vooral de liefde voor jezelf en kunnen ontvangen van liefde van anderen, naast het geven.
Tip: doe een rozenkwarts in een kan water en drink dit op terwijl je lieve dingen over jezelf denkt.

★Het lichtblauwe Keel Chakra gaat over nek, keel, oren, mond en uiteraard spraak, maar ook vooral luisteren naar jezelf, je innerlijke stem en vanuit daar praten, zingen, creatief uiten en van je laten horen.
Tip: een lichtblauwe sjaal om je keel doet wonderen.

★Het indigo blauwe 3e Oog Chakra zit tussen je ogen net op je voorhoofd en heeft te maken met je hoofd, je mentale gedeelte, de hersenen, je zicht en ook je fantasie, voorstellingsvermogen en zelfs helder kunnen zien.
Tip: probeer voor je te zien wat je graag wilt en doe dit in detail. Niet hoe je er komt, maar dat het al zo is. Wat je kunt visualiseren, kun je manifesteren.

★Het lila Kruin Chakra gaat over jouw verbinding met jouw Hogere Zelf, de Bron of hoe je jouw spirituele connectie ook wilt noemen, het bevindt zich op je kruin, net daarboven en gaat over zingeving.
Tip: neem veel tijd voor jezelf, lees over esoterische zaken en ontwikkel je intuïtie met bijvoorbeeld de Relax! training of de Intuïtief Leven training. Hou je wat meer van creatieve manieren om je te ontwikkelen, dan is Aarde Magie of Chakra coaching echt wat voor jou!

En dit is nog maar een korte beschrijving, het heeft met zoveel meer te maken, over het leven, mentaal, geestelijk en emotioneel. Ieder mens is uniek en heeft een uniek gesternte, DNA, karakter en voorouders. De chakra's geven handvaten om een zo fijn mogelijk leven te leiden en vooral je niet te laten belemmeren door minder fijne overtuigingen/ervaringen die je hebt opgedaan. 
Hier komt ook kleurenmagie om de hoek kijken, er zijn heel veel praktische en dagelijks inzetbare oefeningen en tips om jouw chakra's een fijne boost te geven en te verbeteren.

Wil je hier meer van weten? 

Doe dan de gratis Chakra test en krijg in een mooie en duidelijke grafiek jouw chakra's te zien.

Hetty Hompe: "Als je dochter het advies nodig heeft om even goed voor zichzelf te zorgen. En grappig genoeg het dragen van rode sokken kan bijdragen bij het aarden, terug in je lijf. Ondersteunen van je basis chakra. In zo een geval mag ze mijn rode sokken natuurlijk lenen.

Advies van Esther Foppen.

Wil jij ook meer weten over de rode sokken of andere adviezen voor selfcare, raadpleeg dan Esther Foppen haar site"

#rodesokken #chakras