★ Donkere Maan sferen..

Gepubliceerd op 29 april 2022 om 16:59

Voel jij ook sferen, lieve lezer..

 


Vanmorgen trok ik de kaart over Koning Arthur, een historische figuur waar ik echt fan van ben. De verhalen over Avalon, Morgaine 'en de rest', ik kan er geen genoeg van krijgen. Voor mij begon 'alles' met het boek Nevelen van Avalon pas echt.. 
Ik woonde toen op kamers in Hoofddorp, dat vond ik niet geweldig en werd maar lid van de bieb. Heel veel boeken heb ik verslonden. Maar deze Nevelen van Avalon (en de vervolgboeken) is all time favoriet. 
Hoe ik er zo bij kom, geen idee, vanaf heul kleins af aan 'obsessed' met de farao's uit het Oude Egypte.. en sowieso met 'oude' tijden, geschiedenis heerlijk.. waar dit vandaan kwam weet ik ook nog steeds niet.. M'n ouders wel eens naar gevraagd, maar die weten het ook niet. 
Ook de keltische kruizen, Ierland, Schotland, Ronja de Roversdochter... en later de serie Robin Hood. Prachtig...
Sferen voelen kan ik zolang ik me kan herinneren, ik ga ook graag naar plaatsen met veel geschiedenis. Het trekt altijd en ik kom zo op bijzondere plaatsen of ik heb bijzondere ervaringen.
Het eerste wat ik echt 'weet' is een verlaten 'weeshuis (geen idee of dat het was, dat maakten we er van, gezien de indeling van het grote huis) op vakantie in Frankrijk. Daar binnen lopen, het was of de kinderen niet weg waren... heel bijzonder..Ik was toen 11jaar geloof ik.

Ook in België had ik hier en daar een bijzonder 'gevoel' terwijl ik op een heel mooi stenen bruggetje zat en naar de bossen van de Ardennen keek. Net alsof je even in zo'n parallelle wereld zit.. dat was volop in de puberteit.. En uiteraard heb ik altijd Indianen en Aboriginals interessante volkeren en culturen gevonden, of moet ik indigeous people zeggen.. Dat weet ik nooit zo goed.
Jaren later met mijn vader naar Egypte -eindelijk!- en dat was ook zo tof, al wil ik er nu nog een keer heen, ik zat toen in een hele andere fase en ik zou het nu nog een keer willen 'voelen'. Maar de 'lichtshow' van de Karnak temple.. mèn!! Huilen was dat.

Nog weer wat jaren later - inmiddels heul erg bezig met mijn spirituele ontwikkeling - ben ik dan eindelijk op het 'Oude Eiland' Engeland. Vanaf moment 1 dat het in zicht kwam.. wow... Daarna zoveel indrukken en ervaringen... niet te filmen. Wat een portal is daar open gezet. Veel gehuild, veel stil geweest en nog samen met Lief een bijzondere ervaring op de trappen van Glastonbury Abbey. Daar hadden we samen al eerder gelopen voelden we los van elkaar en we keken elkaar aan, kippenvel. Er stond even 'iets' open.

 

Nu met deze bijna Donkere Maan kun je het ook voelen.. er is weer van alles aan de hand met de energie. Dus sta niet te kijken dat je mooie dingen ervaart!
Zoals ik had tijdens een bezoek aan de tuinen van Versailles of in de ongerepte natuur van Dartmoor..of gewoon hier in mijn eigen tuin.
De afgelopen dagen voelde ik weer regelmatig een hand door m'n haar of over m'n hoofd aan de kant waar ik mijn opa en oma (en andere dierbaren) weet.
En in mijn praktijk krijg ik ook deze week veel dames die van alles voelen en ervaren.
Goed gronden is dus het advies en gebruik de energie van deze Donkere Maan.
Ik heb voor 1 mei Nieuwe Maan/Beltane een mooi ritueel gemaakt voor Cirkelliefde  
Vraag het aan om het leuke en interessante blad te lezen en tips op te doen voor mooie natuurfeesten. 
Wil je eerst een Donkere Maan ritueel doen? Ik geef je graag wat tips!

★Zo’n tekening waar je steeds aan blijft tekenen is de Godinnen mandala..
De Godinnen mandala is een mooie helende beweging naar binnen waarbij je door kleur en symbolen steeds een laag dieper gaat..
Deze Godinnen mandala kan door elke vrouw gemaakt worden, de opzet is namelijk met behulp van een passer..
Dus iedere vrouw kan de Godin in zichzelf ontdekken met deze Godinnen workshop.

Tijdens de workshop wordt deze tekening opgezet en gemaakt, en doen we daarnaast orakelen, kleuren- en kruiden magie.
Opgeven of meer info via info@estherfoppen.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.