Rituelen

Gepubliceerd op 30 september 2019 om 08:45

Rituelen.
Ik hou er van. Maar ik ben er niet zo mee bezig dat als het anders is, gaat, loopt dat dan het ritueel niet meer werkt of goed is. 

Daarin ben ik dan toch flexibeler dan ik dacht. Is ook een beetje loslaten of gemakzuchtig van mijn kant hoor. Ik kan met een en denk ik, daar zie je zo niets meer van! Ik ben dan ook gelijk tevreden. Niks meer aan doen! tekening heel erg bezig zijn en ondertussen af en toe balen dat het lijntje niet strak genoeg is naar mijn zin. Of dat de tekening niet wordt zoals ik in mijn hoofd had. En dan kijk ik eens van een afstandje naar m’n tekening.

Elke ochtend gaat de wekker en laat ik ‘m 2x afgaan voordat m’n lief er uit gaat. Dan gaat ie nog een keer en ga ik het toilet op zoeken en maak ik m’n kinders wakker. Eerst de 1 die dan het toilet op zoekt en naar mijn bed vertrekt. Dan de ander die nog blijft liggen en soms ook nog richting het grote bed komt waar ik dan al weer in lig. Heerlijk wakker worden, soms nog even wegdommelen en m’n kind de wekker uit laten slaan.. gelukkig kan de wekker wat hebben.. We kijken even samen op mijn mobiel wat het weer wordt… en kijken dan naar buiten of het ook klopt. We zien tegelijkertijd de mooie ochtend luchten nu het lente wordt.. Soms nog een planeet of de maan.. Brullen heel hard Doei naar Lief die doei roept voordat hij de deur uit gaat. Dan is het aankleden en de kinders dekken de tafel. Ik kom beneden en ga een lekker bakje thee maken en als de overblijf trommels gevuld zijn en het ontbijt in onze buik , gaan de kinders richting boven om hun tanden te poetsen en gezicht te wassen. Tafel afruimen hebben ze dan meestal al gedaan. Ik brul af en toe naar boven dat met samen klooien de tanden niet gepoetst worden en maak het eten en drinken voor op school verder klaar. Kids naar beneden, moeders naar boven. Tassen inpakken, nee blijf van die telefoon af en ga je schoenen aan doen, brul ik dan weer naar beneden. Niet voetballen in de kamer, zet de fietsen maar vast buiten… Je weet wel… En dan zitten we allemaal op de fiets naar school. Dat is ons hele ochtend ritueel.
Voor mij gaat het afhankelijk van werk of computerles op school, als ik thuis ben weer verder. Koffie apparaat aan zetten, kaarsje aan, nieuwe orakel kaarten trekken en wierookje aan. Computer opstarten en met bakje koffie de mail lezen. En zo beginnen we aan de dag.


Verder hebben overdag niet zo heel veel rituelen..
Dat komt ’s avonds wel weer. Een gewoonte, niet een ritueel, nouja bijna, die we ook hebben, is dat we aan tafel blijven zitten tot iedereen klaar is met eten… Al is het lastig voor een paar om zich daar aan te houden. De 1 eet veeeel sneller dan de ander.. Maar dan hebben we de tafel afruim, je douchen of wassen, dingen achter de rug en dan komt ons avond ritueel. We gaan tv kijken en drinken ondertussen gezamenlijk een bakje thee met een lekker koekje er bij. En het naar bed brengen heeft ook een ritueel; ‘we doen spuitje’. Wat is dat zul je je afvragen… Eerst gaan we samen op bed liggen en praten we over de dag. We zingen een liedje, ja nog steeds. En als ik dan wegga, haal ik een verstuivertje met verdunde rozen tinctuur op en spuit dat in de lucht boven hun hoofden. Daarna gaan ze heerlijk slapen.

Met m’n lief heb ik daarna weer een ritueel, nog een bakje thee en heerlijk samen op de bank. Soms iets leuks kijken op tv of we duiken achter de pc om nog wat te werken als het nodig is. Totdat het bedtijd is voor ons. Dan gaan we heerlijk slapen. Tot de volgende ochtend ons ochtendritueel weer begint.
Spirituele rituelen hebben we in ons gezin ook, een volle Maan ritueel, een vuurritueel, de dankbaarheidspot.. Daarover de volgende keer meer..
Ik ben heel benieuwd naar jouw rituelen, wil je ze hieronder delen? Bedankt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.